Skladiščenje

Projekt Artstorage bo na podlagi pripravljenega poslovnega načrta, katerega priprava je bila podprta na javnem razpisu Ministrstva za kulturo Center za kreativnost 2019, vzpostavil platformo za skladiščenje, digitalizacijo in prodajo del sodobnih slovenskih umetnikov.


Osnovni cilj projekta Artstorage je, da v obdobju enega leta odpremo startup podjetje Artstorage, ki bo omogočilo slovenskim umetnikov (in tudi vsem ostalim zainteresiranim) profesionalno skladiščenje v ustrezno opremljenih in varovanih prostorih, digitalizacijo skladiščenih del ter spodbujalo prodajo umetniških del sodobnih slovenskih umetnikov.


Projekt Artstorage bo revitaliziral neuporabljen skladiščni prostor ter vzpostavil profesionalne arhivsko-skladiščne pogoje za hranjenje sodobne kulturne dediščine, hkrati pa bo z vključevanjem za vseh vrst zainteresirane javnosti skrbel za konstantno promocijo in dvigoval prodajno vrednost umetniških del.


Stroški storitev Artstorage, v katere bodo vključeni skladiščenje, digitalizacija in prodaja, bodo – po predvidenem poslovnem načrtu – znašali do 200 (dvesto) EUR za najem 50 kvadratnih metrov prostora na leto. Umetnik bo upravičen do digitalizacije sprejetih del, razstavljanja v hišni galeriji ter prodajnih storitev vključno s promocijskimi in drugimi diseminacijskimi aktivnostmi.


Predvidevamo, da bomo startup Artstorage vzpostavili
najkasneje do konca leta 2020.

Ministrstvo za kulturo in Evropski kohezijski sklad sta 14.2.2020 objavila razpis Center za kreativnost 2020, v okviru katerega bomo poskušali pridobiti tudi sredstva za implementacijo poslovnega načrta.

Tudi zato je Vaša podpora še kako pomembna.